Στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για επέκταση του προγράμματος διαθεσιμότητας και απολύσεων το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών ζητούν να γίνουν 5.000 απολύσεις την επόμενη χρονιά που θα αθροιστούν στις 11.400 απολύσεις του 2014 και στις 4.000 του 2013.
Η κυβέρνηση απορρίπτει αυτή την αξίωση, αλλά γνωρίζει ότι οι πιέσεις θα γίνουν εντονότερες μετά τις διπλές εκλογές του Μαΐου.

Στις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχει εκφραστεί έντονη δυσφορία από την πλευρά της Τρόικας για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν από ελληνικής πλευράς στη συρρίκνωση του Δημοσίου, εκδηλώνονται ανησυχίες για τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώνονται εργαζόμενοι που έχουν προσφύγει εναντίον της διαθεσιμότητας και διατυπώνονται ερωτηματικά για την τύχη της ενδοδημοτικής κινητικότητας, η οποία βρίσκεται στον αέρα.

Στη σημερινή σύσκεψη θα συζητηθούν επίσης οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ως προς την οποία επίσης επιμένει η Τρόικα.

arouraios.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top