"Θετική, πέραν του αναμενόμενου", χαρακτήρισε την πεντάωρη συνάντησή του στην Αθήνα με τον ΓΓ του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι και βέβαια τι να πει κανείς για το εύρος της εθνικής μειοδοσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη... 
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο κ. Οζερσάι επανέλαβε ότι συζήτησαν σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό και δηλώνει "ικανοποιημένος από αυτά που προσφέρει η ελληνική πλευρά"εξέλιξη (πραγματικά αν δεν καθίσουν κάποιοι κάποτε στο σκαμνί λόγω του εθνικού εγκλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη τότε θα είμαστε άξιοι τις χειρότερης μοίρας ως Έθνος)!
Σημείωσε, δε, ότι στις συναντήσεις, εννοώντας και αυτή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή στην Άγκυρα, βασικό θέμα ήταν η ισότητα, το ίσιο καθεστώς στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και οι δύο, παρατηρώντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι ότι η Ελλάδα αναγνώρισε το ψευδοκράτος ή η Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία.
Στην περιοχή, και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορείς να προβλέψεις πότε μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με μια αστάθεια πολιτική, κοινοτική ή οικονομική, πρόσθεσε, λέγοντας πως «γι’ αυτό, άμεσα, μόλις ο χρόνος είναι κατάλληλος, πρέπει να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες. Υπάρχει ένα φυσικό χρονοδιάγραμμα και αυτό ψυχολογικά μας δίνει την ευκαιρία να μετατρέψουμε το θετικό κλίμα άμεσα σε μια απτή λύση. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία».
Σε αυτό το φυσικό χρονοδιάγραμμα, ο κ. Οζερσάι είπε ότι θεωρεί πως όσο μπορεί να γίνει μια διαδικασία πάρε – δώσε, να γίνει και «να τελειώνουμε με το πρόβλημα», όπως ανέφερε.
Αυτός που πλέει σε πελάγη ευτυχίας είναι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου: Χαρακτήρισε "Ιστορικό βήμα" τις συναντήσεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα, μιλώντας στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT1 και ευχήθηκε να συνεχιστούν.
Ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε σε ένα ιστορικό βήμα «που στο μέλλον θα κάνει τη διαφορά. Μέχρι σήμερα οι διαπραγματεύσεις γινόταν πάντα στο νησί». Ποτέ μέχρι τώρα, συνέχισε, ένας Τούρκος αρμόδιος δεν άκουσε απευθείας της απόψεις της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» και η ελληνοκυπριακή διοίκηση – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία - δεν άκουσε τους Τούρκους αρμοδίους. Το θέμα, είπε, είναι ότι όλοι μας με ένα θετικό τρόπο να βάλουμε το πετραδάκι μας σε κάθε θέμα για την επίτευξη ειρήνης στο νησί.
«Ευχόμαστε αυτές οι συναντήσεις να συνεχιστούν». Έτσι, κατέληξε ο κ. Νταβούτογλου, ας γεννηθεί στην ανατολική Μεσόγειο μια συγκυρία όπου όλοι θα μπορούν να συναντώνται με όλους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Next
Νεότερη ανάρτηση
Previous
This is the last post.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top